Summer Dance Forever 2024

Hoogtepunt van Hiphopdans in Amsterdam

Projectnaam Summer Dance Forever 2024
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Kunst & Cultuur
Aanvrager Stichting Summer Dance Forever
Bijdrage van Fonds 21 € 50.000

Summer Dance Forever is een internationaal hiphopdansfestival in Amsterdam. Het festival presenteert het hiphopdansgenre in de volle breedte met makers en dansers die tot de absolute wereldtop behoren. Diverse locaties in Amsterdam bieden een week lang plek aan onder meer dansvoorstellingen, battles, cinema en online activiteiten.

Battles

De nieuwste editie van Summer Dance Forever bestaat uit avondvullende dansvoorstellingen, battles, workshops en masterclasses van crews en dansers uit de hele wereld. Dit jaar opent het festival met een indrukwekkende voorstelling Témoin (or Witness) van Saïdo Lehlouh in ITA. Battles vormen een essentieel onderdeel van het festival. Dansers van over de hele wereld reizen speciaal voor het evenement af naar Amsterdam om zich te meten in de categorieën locking & waacking, popping, house en hiphop. In samenwerking met Cinedans wordt een eendaags film- en documentaireprogramma gepresenteerd in de Melkweg cinema, gericht op hiphopcultuur en dans.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Summer Dance Forever is een van de belangrijkste hiphopdansfestivals ter wereld. Het programma bestaat uit voorstellingen van professionele makers en dansers die binnen het genre tot de wereldtop behoren. Het festival draagt bovendien bij aan de diversiteit van het podiumkunstaanbod in Nederland. Het publiek is jong, cultureel divers en veelal van niet-westerse afkomst.

Data en locaties

Summer Dance Forever vindt plaats van 18 tot en met 26 augustus op verschillende locaties in Amsterdam.


Projecten

>
>