Foto: Museum Arnhem

Dossier: Digitale Toepassingen

Veel culturele instellingen hebben tijdens de coronacrisis geëxperimenteerd met digitale toepassingen. Vaak met positieve resultaten zoals verbreding en verjonging van het publiek, nieuwe artistieke producties en effectievere communicatie met het publiek. Bovendien brengt online aanbod ook nieuwe verdienmodellen met zich mee. Nu er weer live publiek mogelijk is, zien veel instellingen de mogelijkheid om hybride vormen te blijven aanbieden.  

 

Fonds 21 wil de kennisuitwisseling over digitale toepassingen in de culturele sector graag stimuleren en de opgedane kennis toegankelijk maken voor partijen die vergelijkbare ambities hebben. Het uitwisselen van kennis en ervaringen leidt tot betere besluitvorming en levert daarmee een bijdrage aan de toekomstbestendigheid van de sector en de relevantie voor de samenleving. 

 

 

Veelgestelde vragen

Kan ik bij Fonds 21 een aanvraag indienen voor de ontwikkeling van digitale toepassingen?

Het ontwikkelen van digitale toepassingen valt niet binnen het reguliere beleid van Fonds 21. Binnen Fonds 21 EXTRA hebben we een aantal organisaties de mogelijkheid gegeven zich te kunnen richten op de middellange en lange termijn, onder meer door het onderzoeken en ontwikkelen van digitale toepassingen. 

Wat kan Fonds 21 voor mijn organisatie betekenen op het gebied van digitale toepassingen?

Fonds 21 wil de kennisuitwisseling graag stimuleren en de opgedane kennis toegankelijk maken voor partijen die vergelijkbare ambities hebben. Door instellingen aan elkaar te koppelen en de opbrengsten ervan vervolgens te ontsluiten, wil Fonds 21 een actieve bijdrage leveren aan het versnellen van de implementatie van digitale technologie in de culturele sector.  

Ik heb een vraag over digitale toepassingen, tot wie kan ik mij wenden?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Niels Lindenhovius of Laura Teeuwisse, of bellen naar 030 2337600. Ook houden we u op onze website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.